Gemeente Amersfoort

Aanbesteding en advisering sportcentrum Hogekwartier

Inleiding

Een sportcentrum met zwembad en een topsporthal: dat moet in het Hogekwartier in Amersfoort het huidige Sportfondsenbad en een sporthal vervangen. Hiervoor is een programma van eisen nodig. En dat is nog maar het begin.

Het zwembad is geschikt voor (inter)nationale zwem- en waterpolowedstrijden"

Meer weten?

Peter vertelt je er graag meer over

Bel 06 14409534 Stuur een email

De uitdaging

Ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van het nieuwe sportcentrum. En als onderdeel daarvan het programma van eisen (pve) voor het nieuwe sportcentrum opstellen.

Aanpak, resultaat en vervolg

Synarchis heeft allereerst het pve opgesteld en vervolgens de gemeente geadviseerd over de aanbesteding van het nieuwe sportcentrum. Na aanbesteding volgt directe afstemming van het ontwerp met de aannemer, en blijft Synarchis als adviseur kwaliteit aan het project verbonden.

Het nieuwe zwembad in het sportcentrum bestaat uit diverse baden. Een wedstrijdbad van 52x25 meter, een doelgroepenbad van 20x10 meter en een multifunctioneel bassin van 25x15 meter. Hiermee is het zwembad geschikt voor (inter)nationale zwem- en waterpolowedstrijden.

Natuurlijk kan er ook recreatief gezwommen worden. Voor de ingang van het zwembad komt een ontmoetingsplein dat ook toegang biedt tot het park van het Waterwingebied. De nieuwe topsporthal voldoet bovendien aan alle eisen van NOC*NSF.

Contact

Wij maken graag kennis met je

Copyright © Synarchis  |  Ontwerp & realisatie: MM