Gemeente Landerd
Ontwerp nieuw dorpshuis Zeeland gepresenteerd

Dinsdag 8 september is het ontwerp voor de nieuwe multifunctionele gemeenschapsaccommodatie in het dorp Zeeland in de gemeente Landerd gepresenteerd.

In het ontwerpplan voor het nieuwe complex, waar ook een nieuwe sporthal en bibliotheek deel van uitmaken, blijft tot opluchting van veel Zeelanders ook het oude parochiehuis overeind. “Zeeland krijgt een geweldig dorpshuis, waarmee het dorp de komende veertig jaar vooruit kan”, aldus Gijs de Louw van Stichting Dorpshuis Zeeland. 

"Dit is een heuglijke gebeurtenis. Hier zijn we heel blij en gelukkig mee. Zeelanders zaten hier echt op te wachten‘’, onderstreept wethouder Ben Brands de woorden van De Louw. Vijf projectontwikkelaars dongen mee naar de gunning. Het college van B en W besloot dinsdag in zee te gaan met Muller Bouw in Oss, die voor het ontwerp het Bossche architectenbureau De Twee Snoeken in de arm nam.

Aan de voorkant komt het royale terras. ,,Dat sluit aan bij buitenevenementen die gebruikers organiseren.” De entree moest een soort grand café worden dat ’doorloopt’ in de bibliotheek (rechts) en in grote zaal (links) en aansluit op de sporthal. En zo dus ook dienst kan doen als leeszaal of sportkantine. ,,Ontmoeting is belangrijk. Hier staat alles met elkaar in verbinding.”

Brands verwacht dat de bouw medio 2021 kan starten. Eind 2022 zou het nieuwe dorpshart klaar kunnen zijn.

Synarchis heeft het programma van eisen en de vraagspecificatie opgesteld, de aanbesteding begeleid en is straks verantwoordelijk voor het contractmanagement.

Delen

Meer weten?

Jeroen vertelt je er graag meer over

#integer #oplossingsgericht #praktisch #constructief  #samenwerken

Bel 0623405186 Stuur een email
Jeroen Neggers - Projectmanager maatschappelijk vastgoed

Contact

Wij maken graag kennis met je

Copyright © Synarchis  |  Ontwerp & realisatie: MM