Toekomstperspectief maatschappelijke voorzieningen gemeente Opsterland

21 juni 2018

Toekomstperspectief sportcentrum Korte Zwaag en recreatiecentrum Dundelle

De gemeente Opsterland bestaat uit 16 dorpen en beschikt over een groot aantal maatschappelijke en sportieve voorzieningen. De gemeente heeft aan Synarchis opdracht verstrekt om een toekomstperspectief in de vorm van een aantal concrete scenario’s op te stellen voor twee van deze voorzieningen. Het betreft Sportcentrum Kortezwaag in Gorrdeijk en Recreatiecentrum Dundelle in Bakkeveen.

Sportcentrum Kortezwaag in Gorrdeijk bestaat uit een publiek en een privaat deel. Het publieke deel bestaat onder meer uit een grote (voormalige) tennishal die nu met name wordt gebruikt door LDODK, een korfbalvereniging die speelt op het hoogste niveau in Nederland: De Korfbal League. Het private deel bestaat onder meer uit een zwembad, een fitness en een wellnessvoorziening. De eigenaar van het privaat deel exploiteert ook het publieke deel van de accommodatie. De gemeenteraad heeft besloten een nieuwe sporthal te realiseren, fysiek gekoppeld aan de bestaande accommodatie. Synarchis ontwikkelt toekomstscenario’s voor de nieuwe sporthal, de bestaande accommodatie en de beheersstructuur. Uiteraard worden voor ieder scenario de financiële en maatschappelijke consequenties in beeld gebracht.

Een deels vergelijkbaar onderzoek wordt door Synarchis ook uitgevoerd in Bakkeveen, het toeristische hart van de regio. Hier bevindt zich Recreatiecentrum Dundelle dat onder meer bestaat uit een zalencentrum (met dorpshuisfunctie), een midgetgolfbaan en een aantrekkelijk buitenbad. Naast de lokale bevolking zijn ook de toeristen belangrijke gebruikers van de voorzieningen. Een ondernemersechtpaar is verantwoordelijk voor de exploitatie. Synarchis ontwikkelt toekomstscenario’s voor Dundelle, zowel met betrekking tot de fysieke accommodatie, de exploitatie, de beheersstructuur als de benodigde budgetten. Hierbij wordt nadrukkelijk de verbindingen gezocht met de andere (recreatieve en toeristische) voorzieningen in Bakkeveen en omgeving.

Delen

Meer weten?

Sander vertelt je er graag meer over

#oplossingsgericht #deskundig #maatwerk #ervaren #gedreven

Bel 0614409534 Stuur een email

Contact

Wij maken graag kennis met je

Copyright © Synarchis  |  Ontwerp & realisatie: MM