Gemeente Utrecht

Beoordeling cultureel plan Leidsche Rijn

Inleiding

De gemeente Utrecht is al enkele jaren bezig met een culturele trekker voor het centrum van stadsdeel Leidsche Rijn. Na eerdere pogingen ligt er nu een businesscase voor een culturele voorziening “van en voor makers”.

De gemeente had behoefte aan een eerlijk oordeel over het concept en de bijbehorende businesscase"

Meer weten?

Bart vertelt je er graag meer over

Bel 06 52622764 Stuur een email

De uitdaging

Onderzoeken of een culturele voorziening in Leidsche Rijn aantrekkelijk is op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met antwoord op deze vragen:

  • Voegt een nieuwe culturele voorziening iets toe aan de culturele infrastructuur van Utrecht?
  • Is het concept voor Leidsche Rijn voldoende kansrijk?
  • En is de exploitatie zoals omschreven in de businesscase realistisch?

Aanpak, resultaat en vervolg

De culturele voorziening in Leidsche Rijn, zoals omschreven in de nieuwe businesscase, heeft als focus kunst, design en technologie. Het moet toegankelijk worden voor een zo breed mogelijke doelgroep en een plek zijn waar verschillende functies samenkomen.

Daarmee moet de voorziening wezenlijk iets toevoegen aan de culturele infrastructuur van Utrecht, voor bezoekers uit heel Nederland. De gemeente had behoefte aan een eerlijk oordeel over het concept en de bijbehorende businesscase.

Hiervoor is Synarchis gevraagd om onderzoek uit te voeren. Bedoeling van dit onderzoek is dat het antwoord geeft op bovenstaande hoofd- en subvragen van de gemeente Utrecht. Dit is dan ook gebeurd, zodat de gemeente Utrecht verder kan met deze businesscase.

Contact

Wij maken graag kennis met je

Copyright © Synarchis  |  Ontwerp & realisatie: MM