Gemeente Emmen

Ontwikkeling nieuw zwembad

In Emmen ligt het sterk verouderde zwembad Aquarena, vervanging is nodig. Hoe moet het nieuwe zwembad eruit zien? Wat zijn de kosten hiervan? En hoe zetten we dit nieuwe zwembad goed in de markt?

Er volgde politieke besluitvorming en een concreet programma van eisen"

Meer weten?

Andreas vertelt je er graag meer over

Bel 06 14409534 Stuur een email

De uitdaging

Totale begeleiding bieden bij de ontwikkeling van een nieuw zwembad volgens het Design & Build-proces, ter vervanging van het bestaande Aquarena. Daarbij het gewenste productconcept en de jaarlast in kaart brengen.

Aanpak, resultaat en vervolg

Synarchis hielp de gemeente Emmen allereerst door een aantal scenario’s te schetsen. Van deze scenario’s is de totale jaarlast uitgerekend. De jaarlast is de som van de kapitaallasten en de exploitatiebijdrage.

Op basis hiervan volgde er politieke besluitvorming en kwam er een concreet programma van eisen (pve). In het nieuwe zwembad zit: 8-baans wedstrijd, 6-baans doelgroepenbad, 200m2 reactiebad en 100m2 peuterbad.

De aanbesteding verliep via een Design & Build-proces. Ook de ontwerpfase is door Synarchis begeleid. Naast het projectmanagement heeft Synarchis onderzoek gedaan naar de personele organisatie van alle zwembaden in de gemeente.

Naar verwachting wordt het nieuwe zwembad in Emmen in de zomer van 2019 in gebruik genomen.

Contact

Wij denken graag met je mee om het verschil te maken