Gemeente Capelle aan den IJssel

Tijdelijke huisvesting onderwijs

In het kader van het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs investeert de gemeente Capelle aan den IJssel de komende jaren fors in de bouw en verbouw van scholen. Voor de continuïteit van het onderwijs is tijdelijke huisvesting noodzakelijk. Voor kwalitatief hoogwaardige huisvesting is gekozen voor centrale tijdelijke huisvesting waar scholen na elkaar gebruik van kunnen maken.

Gemeente werkt hard aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen om een prettige leer- en werkomgeving te creëren voor leerlingen en onderwijzers"

Meer weten?

Niels vertelt je er graag meer over

Bel 06 28329028  Stuur een email

De uitdaging

De tijdelijke huisvesting moet niet alleen van hoogwaardig niveau zijn, maar ook in korte tijd gerealiseerd worden. Aan Synarchis de opdracht om hiervoor een Programma van Eisen op te stellen en directie te voeren tijdens de realisatie.

Aanpak, resultaat en vervolg

De tijdelijke huisvesting behelst twee schoolgebouwen met ieder 14 lokalen, kantoor- en spreekruimten en een gezamenlijke sportlokaal voor het bewegingsonderwijs.

De modulaire bouwmethodiek voorziet in plaatsing in 1 week met een afbouwperiode van 8 weken. De tijdelijke huisvesting is duurzaam en circulair. Het bijna energie neutrale gebouw (BENG) is all-electic uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp en PV panelen. Het gebouw is in z’n geheel te demonteren om op een andere locatie weer te worden herplaatst.

Contact

Wij denken graag met je mee om het verschil te maken