Aanbesteding en projectmanagement Sportcentrum Malden

Gemeente Heumen

Project

Aanbesteding en projectmanagement Sportcentrum Malden

Opdrachtgever

Gemeente Heumen

Plaats

Heumen

Sector

Zwembaden

Diensten

Haalbaarheidsonderzoeken

Periode

2024

Omvang

100 m2

Het nieuwe sportcentrum is een verrijking voor de gemeente"

Sportcentrum De Veldschuur in Malden was toe aan vervanging. Voor de aanbesteding van de bouw vroeg de gemeente Heumen Synarchis om advies voor een passende contractvorm en aanbestedingsstrategie.

De uitdaging

De gemeente Heumen had Vaessen architecten opdracht gegeven een ontwerp voor het nieuwe sportcentrum, bestaande uit een zwembad en een sporthal, te maken. De bouw van het nieuwe sportcentrum moest aanbesteed worden en de vraag was welke contractvorm het best passend zou zijn.

Aanpak, resultaat en vervolg

Synarchis adviseerde de gemeente het ontwerp verder uit te werken tot een bestek en dit vervolgens als basis te nemen voor de aanbesteding van de bouw.

Hierdoor konden de wensen en eisen van de gemeente en de toekomstige exploitant, Laco, met betrekking tot uitstraling, materialen, duurzaamheidsambitie en kwaliteit goed geborgd worden. Na een succesvol doorlopen aanbesteding werd de combinatie Wind Groep / Burgland Bouw gecontracteerd om het gebouw te realiseren. Synarchis begeleidde het bouwproces namens de gemeente Heumen. In 2019 opende het nieuwe sportcentrum Malden haar deuren: een duurzaam en toekomstbestendig complex met zwembad, sporthal, fitness en horecaruimte.

Meer weten?

Marc vertelt je er graag meer over.

Marc Vierboom - Projectmanager maatschappelijk vastgoed

Gerelateerde projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen