Advisering sportpark Glanerbrook

Gemeente Sittard-Geleen

Glanerbrook

Project

Advisering sportpark Glanerbrook

Opdrachtgever

Gemeente Sittard-Geleen

Plaats

Geleen

Sector

IJsbanen

Diensten

Aanbestedingsbegeleiding, capaciteitsonderzoek, exploitatieadvies, ontwerpbegeleiding, programma van eisen, projectmanagement, verduurzamingsadvies

Periode

2020-heden

Omvang

Shorttrack trainingskamp bij laco glanerbrook

De opdracht van de gemeente Sittard-Geleen bestaat uit het opstellen van een toekomstscenario voor sportcentrum Glanerbrook in Geleen. Glanerbrook is een omvangrijk sportcentrum met onder meer een zwembad, dubbele sporthal, wielerbaan, een grote horeca, een ijshockeyhal en een onoverdekte 400-meter ijsbaan.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de toekomstige behoefte aan de respectievelijke voorzieningen (waaronder met name ook de ijsbaan en ijshal) en de mogelijkheden om de exploitatie te verbeteren, onder meer door middel van duurzaamheidmaatregelen. Uiteindelijk is geadviseerd om over te gaan tot grootschalige vernieuwbouw waarbij onder meer een volledig nieuwe ijshockeyhal wordt gerealiseerd alsmede een overdekte 400-meterbaan.

Daarnaast is opdracht verstrekt invulling te geven aan het voorbereidingstraject, de aanbesteding en de begeleiding van de uitvoeringsfase van het project. 

Meer weten?

Marc

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Marc Vierboom - Projectmanager maatschappelijk vastgoed

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen