Nieuwbouw Henri Faasdreef in Leidschenveen

ROC Mondriaan

Utrecht 0262

Project

Nieuwbouw Henri Faasdreef in Leidschenveen

Opdrachtgever

ROC Mondriaan

Plaats

Den Haag

Sector

Onderwijs MBO & HO

Diensten

Haalbaarheidsonderzoeken

Periode

2024

Omvang

100 m2

Een flexibel, duurzaam en aantrekkelijk onderwijsgebouw voor 2.000 studenten in Leidschenveen"

Aan de Henri Faasdreef in de Haagse wijk Leidschenveen staat een tijdelijk onderwijsgebouw van ROC Mondriaan. Omdat de studentenaantallen in Leidschenveen blijven groeien wordt het tijdelijke gebouw vervangen door nieuwbouw voor circa 2.000 studenten.

De uitdaging

Door de groei van de opleidingen in Leidschenveen heeft ROC Mondriaan de wens het nieuwe gebouw zo snel mogelijk in gebruik te nemen. Welke opleidingen in het gebouw moeten komen is echter nog niet bekend. Het gebouw moet daarom flexibel, duurzaam en toekomstbestendig worden waarbij rekening wordt gehouden met de toekomstige ontwikkeling van woningen in de directe omgeving van de school.

Aanpak, resultaat en vervolg

Synarchis begeleidt het proces voor de nieuwbouw Henri Faasdreef. Om zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van de school is het programma van eisen parallel aan het ontwerptraject uitgewerkt.

Bij de uitgangspunten voor het gebouw is veel aandacht geweest voor flexibiliteit en aanpasbaarheid, het is immers nog niet bekend welke opleidingen in het gebouw komen. Door ook vroegtijdig een aannemer te contracteren wordt uitvoeringskennis al tijdens het Definitief Ontwerp meegenomen in het project. Dit draagt bij aan de maakbaarheid van het gebouw. In nauwe afstemming met de gemeente Den Haag worden de benodigde bestemmingswijzigingen en vergunningen voorbereid. De verwachting is dat de nieuwbouw in 2021 in gebruik kan worden genomen.

Meer weten?

Laura vertelt je er graag meer over.

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen