Nieuwbouw Vaz Diasdreef in Leidschenveen

ROC Mondriaan

ROC Mondriaan Impressie

Project

Nieuwbouw Vaz Diasdreef in Leidschenveen

Opdrachtgever

ROC Mondriaan

Plaats

Den Haag

Sector

Onderwijs MBO & HO

Diensten

Projectmanagement

Periode

2019-2024

Omvang

13.000 m2

ROC Mondriaan Impressie 2
ROC Mondriaan Impressie 4

Een flexibel, duurzaam en aantrekkelijk onderwijsgebouw voor 1.800 studenten in Leidschenveen"

Aan de Vaz Diasdreef in de Haagse wijk Leidschenveen stond een tijdelijk onderwijsgebouw van ROC Mondriaan. Omdat de studentenaantallen in Leidschenveen blijven groeien wordt het tijdelijke gebouw vervangen door nieuwbouw voor circa 1.800 studenten en 200 medewerkers.

Door de groei van de opleidingen in Leidschenveen heeft ROC Mondriaan de wens het nieuwe gebouw zo snel mogelijk in gebruik te nemen. Welke opleidingen in het gebouw moeten komen is echter nog niet bekend. Het gebouw moet daarom flexibel, duurzaam en toekomstbestendig worden waarbij rekening wordt gehouden met de toekomstige ontwikkeling van woningen in de directe omgeving van de school.

Wij begeleidde het proces voor de nieuwbouw Vaz Diasdreef. Om zo snel mogelijk te kunnen starten met de bouw van de school is het programma van eisen parallel aan het ontwerptraject uitgewerkt.

Bij de uitgangspunten voor het gebouw is veel aandacht geweest voor flexibiliteit en aanpasbaarheid, het is immers nog niet bekend welke opleidingen in het gebouw komen. Door ook vroegtijdig een aannemer te contracteren wordt uitvoeringskennis al tijdens het Definitief Ontwerp meegenomen in het project. Dit draagt bij aan de maakbaarheid van het gebouw. In nauwe afstemming met de gemeente Den Haag zijn de benodigde bestemmingswijzigingen en vergunningen voorbereid. Het nieuwe schoolgebouw is begin 2024 in gebruik genomen.

Meer weten?

Laurens vertelt je er graag meer over.

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen