Tijdelijke huisvesting onderwijs

Gemeente Capelle aan den IJssel

Synarchis - uw adviseur en projectmanager op het geboed van maatschappelijke voorzieningen en beleid

Project

Tijdelijke huisvesting onderwijs

Opdrachtgever

Gemeente Capelle aan den IJssel

Plaats

Capelle aan den IJssel

Sector

Onderwijs PO & VO

Diensten

Haalbaarheidsonderzoeken

Periode

2024

Omvang

100 m2

Gemeente werkt hard aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen om een prettige leer- en werkomgeving te creëren voor leerlingen en onderwijzers"

In het kader van het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs investeert de gemeente Capelle aan den IJssel de komende jaren fors in de bouw en verbouw van scholen. Voor de continuïteit van het onderwijs is tijdelijke huisvesting noodzakelijk. Voor kwalitatief hoogwaardige huisvesting is gekozen voor centrale tijdelijke huisvesting waar scholen na elkaar gebruik van kunnen maken.

De uitdaging

De tijdelijke huisvesting moet niet alleen van hoogwaardig niveau zijn, maar ook in korte tijd gerealiseerd worden. Aan Synarchis de opdracht om hiervoor een Programma van Eisen op te stellen en directie te voeren tijdens de realisatie.

Aanpak, resultaat en vervolg

De tijdelijke huisvesting behelst twee schoolgebouwen met ieder 14 lokalen, kantoor- en spreekruimten en een gezamenlijke sportlokaal voor het bewegingsonderwijs.

De modulaire bouwmethodiek voorziet in plaatsing in 1 week met een afbouwperiode van 8 weken. De tijdelijke huisvesting is duurzaam en circulair. Het bijna energie neutrale gebouw (BENG) is all-electic uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp en PV panelen. Het gebouw is in z’n geheel te demonteren om op een andere locatie weer te worden herplaatst.

Meer weten?

Niels vertelt je er graag meer over.

Gerelateerde projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen