Gemeente Amersfoort

Opstellen strategische huisvestingsvisie

Inleiding

Theater De Lieve Vrouw (DLV) in Amersfoort moet haar huisvestingsstrategie herzien, want het huidige onderkomen voldoet niet meer.

De bezoekersgroei passeerde in 2016 voor het eerst maar liefst de 100.000-grens"

Meer weten?

Bart vertelt je er graag meer over

Bel 06 52622764 Stuur een email

De uitdaging

Meedenken over DLV’s huisvestingsstrategie voor de (middel)lange termijn. En daarbij antwoord geven op de volgende vragen:

  • Hoe gaan we om met de tekortkomingen van ons onderkomen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat ons onderkomen toekomstbestendig wordt?
  • En is het eigenlijk wel reëel om onze huisvestingsstrategie te baseren op ons huidige onderkomen?

Aanpak, resultaat en vervolg

De huidige theaterlocatie van DLV voldoet niet meer, ondanks verschillende verbouwingen. Zo zijn bijvoorbeeld de uitstraling van de horeca en ontvangstruimtes inmiddels gedateerd. En dat terwijl de bezoekersgroei in 2016 voor het eerst maar liefst de 100.000-grens passeerde.

Om de gedateerde faciliteiten te vernieuwen, zijn er ingrijpende bouwkundige investeringen nodig. Hiervoor is eerst onderzoek nodig om te bekijken of die investering slim is — en of de accommodatie nog wel geschikt is op de middellange termijn.

Voldoet de huidige theaterlocatie aan de wensen en eisen? Biedt de plek daadwerkelijk voldoende groeimogelijkheden? Er zijn duidelijke antwoorden nodig, die met hulp van Synarchis samenkomen in een strategische huisvestingsvisie. Deze visie is een broodnodige basis, en helpt DLV om verder na te denken over plan- en besluitvorming.

Contact

Wij maken graag kennis met je

Copyright © Synarchis  |  Ontwerp & realisatie: MM