22 november 2022

Creatieve werksessie: in gesprek met de eindgebruikers

Vanaf het haalbaarheidsonderzoek in gesprek met eindgebruikers: wie zijn zij, hoe werken zij, wat hebben ze nodig? Die wensen vertalen we naar een ontwerp waar de eindgebruiker zich in herkent. Dát vinden wij klantgerichtheid.

Als schoolbestuur of docent denk je niet dagelijks na over functionele gebouweisen, maar weet je wel precies wat belangrijk is voor het dagelijks gebruik. Een creatieve brainstorm daagt uit om anders naar de toekomst van het onderwijs te kijken. Dus gaan we regelmatig met knutselmateriaal, notitievellen en Legoblokken op pad.

Hoe zo’n creatieve brainstorm eruit ziet? Een ietwat chaotische middag waarin eindgebruikers aan de hand van een gerichte opdracht met knutselmateriaal of Lego samen aan de slag gaan om hun dromen te delen. Het resultaat? Een interactieve sessie met verrassende oplossingen.

“We zijn toch geen kinderen?” Klopt! Toch zijn kinderen wel eindgebruikers mét een visie. Waar ontwerpers neigen naar felle kleuren, kiezen basisschoolleerlingen eerder voor rustige kleuren. Nutteloze hoekjes worden door kinderen gewaardeerd om hun geborgenheid en duurzaamheid blijkt echt een thema te zijn dat kinderen bezighoudt, zo hoorden we tijdens een brainstormsessie met leerlingen.

Juist door te knutselen of te spelen met Lego wordt creativiteit zichtbaar en maak je het proces minder abstract. Het brengt nieuwe inzichten en zorgt voor draagvlak bij al die mensen die eerst nog een bouwproces door moeten.

Samen met architecten en adviseurs vertalen we jullie dromen – binnen de gestelde kaders – naar een uitvoerbaar, exploiteerbaar ontwerp. Hiermee krijg je een schoolgebouw dat echt aansluit bij de onderwijsvisie. Wanneer speelde jij voor het laatst met Lego?

Dit bericht delen?

Meer weten?

Laura vertelt je er graag meer over.

Laura Sandwijk

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen