13 januari 2023

Groen licht voor nieuwbouw en renovatie drie zwembaden

Vorige maand was de maand van de raadsbesluiten: eind december werd in drie gemeenten het besluit genomen voor de bouw van een nieuw of de renovatie van een bestaand zwembad. Drie projecten waar Synarchis adviseerde over onder andere de bouw en exploitatie.

Gemeente Sittard-Geleen

Op 20 december 2022 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Daarmee start de voorbereiding voor de nieuwbouw van de ijs(hockey)hal, uitnodigende horeca, een schaatswinkel en fitness en de renovatie van het bestaande binnen- en buitenzwembad en de sporthallen. Met de geplande vernieuwbouw is een bedrag van 52 miljoen euro gemoeid. In juli 2023 beslist de Gemeenteraad over een verdere uitbreiding van het sportcentrum met een 50 meter-bad en een mogelijke overkapping van de 400 meter ijsbaan.

Voor gemeente Sittart-Geleen verzorgen wij het complete procesmanagement, vanaf een behoefte- en scenario-onderzoek tot en met de begeleiding van de ontwerpfase. Meer informatie leest u hier.

Gemeente Beuningen

Op 21 december 2022 werd ingestemd met het plan voor de nieuwbouw aan de Ooigraaf. Het nieuwe zwembad biedt straks naast een wedstrijdbad, een instructiebad met beweegbare bodem en een bubbelbad ook een glijbaan, een sauna en een peuterbad. De kosten voor de nieuwbouw bedragen ruim 12 miljoen euro.

Voor gemeente Beuningen stelden we adviezen op met betrekking tot duurzaamheid, de exploitatievorm en de aanbesteding en verzorgden we het Programma van Eisen en een raming van de investerings- en exploitatiekosten. Meer informatie leest u hier.


Gemeente Nijmegen

Ook op 21 december is het besluit genomen voor een nieuw zwembadcomplex met sporthal in de te realiseren wijk Winkelsteeg in Nijmegen. Het toekomstige sportcentrum moet de verouderde zwembaden in West, Dukenburg en de Jan Massinkhal gaan vervangen. Het stadsbestuur trekt 48,5 miljoen euro uit voor het nieuwe complex en nog eens maximaal 17 miljoen voor de toekomstige sporthal.

Wij adviseerden gemeente Nijmegen vanaf het behoefte- en locatieonderzoek en begeleiden nu de programmafase.  
Meer informatie: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/nieuw-zwemcomplex-met-sporthal-in-winkelsteeg

Dit bericht delen?

Meer weten?

Marc vertelt je er graag meer over.

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen