15 mei 2022

Oplevering sportcentrum De Bloesem Kapelle

Sportcentrum De Bloesem Kapelle - beeld van Hooper architecten

Afbeeldingen: Hooper Architects

Na jaren van voorbereiding en een bouwperiode van anderhalf jaar was half mei 2022 de oplevering van het nieuwe sportcentrum De Bloesem in Kapelle.
Het multifunctionele centrum biedt ruimte aan een zwembad, sportzalen en een recreatieruimte. "Vanaf maandag 30 mei kan er gesport worden", aldus wethouder Jon Herselman. En dat is een maand eerder dan gepland.

De oplevering was in besloten kring, zonder aanwezigheid van de media en grote groepen genodigden. "We hebben het low profile gedaan, op z'n Kapels", merkt Herselman lachend op. Uiteraard volgt nog een groot feest om de oplevering van De Bloesem te vieren, maar daarvoor moet Kapelle nog tot na de zomervakantie wachten: de officiële opening is gepland op zaterdag 17 september 2022.

De wethouder is enorm trots op de nieuwe sportvoorziening, op dit moment de modernste van Zeeland en misschien wel van heel Nederland. Want het complex is duurzaam gebouwd en voorzien van geavanceerde techniek, op het gebied van klimaatvoorziening. Ook is De Bloesem nagenoeg energieneutraal, en dat scheelt de gemeente Kapelle tienduizenden euro's aan stroomverbruik op jaarbasis. Al met al heeft de bouw ruim zestien miljoen euro gekost maar de investeringen verdienen zich uiteindelijk weer terug, over een afschrijvingsduur van veertig jaar.

Jeroen Neggers van Synarchis is vanaf initiatieffase in 2016 bij het proces betrokken. Samen met diverse collega’s zijn de diverse werkzaamheden uitgevoerd als scenario onderzoek, opstellen programma van eisen en investering en exploitatiekostenramingen, advisering aanbestedingsstrategie, begeleiden van aanbesteding, ontwerp en realisatiefase.

Sportcentrum De Bloesem Kapelle - beeld van Hooper architecten
Sportcentrum De Bloesem Kapelle - beeld van Hooper architecten

Dit bericht delen?

Meer weten?

Jeroen vertelt je er graag meer over.

Jeroen neggers

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen