2 oktober 2023

Viering diepste punt multifunctioneel gebouw in Rhenen

Visual exterieur vogelvlucht WDB klein

Op 26 september werd het diepste punt van het nieuwe multifunctionele gebouw (MFG) in Rhenen bereikt. De viering van dit hoogtepunt werd gemarkeerd door het symbolisch aanbrengen van een breedplaatelement van het kelderdek door wethouder Bert Fintelman van gemeente Rhenen en directeur Roelof Wind van aannemersbedrijf Wind Design & Build uit Drachten. 

De bouw van het nieuwe MFG, ter vervanging van sportcentrum ’t Gastland en cultureel centrum De Westpoort, is een samenwerking van Wind Design & Build met Sportfondsen. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd en omvat een overdekt 25-meter zwembad, een sporthal van 28 bij 48 meter en een multifunctioneel centrum. In de eerste fase wordt het nieuwe zwembad gerealiseerd. Vervolgens wordt het bestaande zwembad gesloopt en volgt de bouw van de sporthal. De opening van het nieuwe MFG is voorzien in 2025. 

Synarchis heeft in opdracht van gemeente Rhenen een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en de aanbestedings- en contractvormingsfase begeleid en verzorgt het contractmanagement tijdens de realisatiefase. Voor het duurzame project, dat zoveel mogelijk circulair wordt gebouwd, is een Design, Build, Maintain & Operate (DBMO) overeenkomst afgesloten. 

In De Rijnpost verscheen ook een artikel over de viering van het diepste punt. Lees het artikel hier.

Dit bericht delen?

Meer weten?

Arthur vertelt je er graag meer over.

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen