Nieuwbouw sportcomplex De Altis

Gemeente Rijswijk

Afbeelding1

Project

Nieuwbouw sportcomplex De Altis

Opdrachtgever

Gemeente Rijswijk

Plaats

Rijswijk

Sector

Binnensport

Diensten

Programma van Eisen, integraal projectmanagement

Periode

2018-2022

Omvang

6.000 m2

Vrijdagmiddag 16 april werd het nieuwe Rijswijkse sportcomplex De Altis opgeleverd. Projectleider Peter Mantel van ontwikkelaar OLCO Holland Bouw overhandigde op symbolische wijze de sleutel van het c
Afbeelding2

We zijn heel blij met de ruimte die we hebben gekregen om mee te denken over de inrichting van het sportcomplex"

In 2017 besloot de gemeente Rijswijk twee bestaande sportaccommodaties (de Marimbahal en de Van Zweedenzaal) te door één nieuw duurzaam sportcomplex op locatie Elsenlaan.

In nauwe afstemming met de gemeente en de gebruikers is het integraal Programma van Eisen, een investeringskostenraming en een exploitatiebegroting opgesteld. Na het succesvol doorlopen van een Design & Build aanbesteding verzorgde onze projectmanager het contractmanagement tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfasen.

Het nieuwe sportcomplex (6.000 m² bvo) bestaat uit twee sporthallen met toeschouwersfaciliteiten, een multifunctionele sportzaal/dojo, een krachthonk, horecavoorzieningen en diverse hieraan ondersteunende ruimtes. Het nieuwe sportcomplex is bovendien all electric, energieleverend en circulair op basis van de 3R aanpak: Reduce, Re-use en Recycle.

Meer weten?

Laurens

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen