Nieuwbouw tijdelijke schoolgebouwen

Gemeente Capelle aan den IJssel

Impressie vs resultaat

Project

Nieuwbouw tijdelijke schoolgebouwen

Opdrachtgever

Gemeente Capelle aan den IJssel

Plaats

Capelle aan den IJssel

Sector

Onderwijs PO & VO

Diensten

Projectmanagement

Periode

2019

Omvang

3.200 m2

Impressie 6

Gemeente werkt hard aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen om een prettige leer- en werkomgeving te creëren voor leerlingen en onderwijzers"

De gemeente Capelle aan den IJssel vervangt conform het huisvestingsplan (IHP) om de beurt diverse schoolgebouwen binnen de gemeente. Om tijdens de nieuwbouw van de schoolgebouwen over voldoende huisvesting te kunnen beschikken, is er eenmalig een tijdelijk schoolgebouw geplaatst. 

Synarchis heeft dit project begeleid, in samenwerking met de gemeente en de eerste school die het gebouw in gebruik nam. Wegens ruimtegebrek elders en positieve ervaring met het eerste tijdelijke gebouw is er een tweede gebouw bijgeplaatst op het naastgelegen kavel. 

De tijdelijke huisvesting behelst twee schoolgebouwen met ieder 14 lokalen, kantoor- en spreekruimten en een gezamenlijke sportlokaal voor het bewegingsonderwijs.

De modulaire bouwmethodiek voorziet in plaatsing in 1 week met een afbouwperiode van 8 weken. De tijdelijke huisvesting is duurzaam en circulair. Het bijna energie neutrale gebouw (BENG) is all-electic uitgevoerd en voorzien van een warmtepomp en PV panelen. Het gebouw is in geheel te demonteren om op een andere locatie weer te worden herplaatst.

Meer weten?

Niels

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen