Programmamanagement Earth Simulation Laboratory

Universiteit Utrecht

Utrecht 0262

Project

Programmamanagement Earth Simulation Laboratory

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Plaats

Utrecht

Sector

Onderwijs MBO & HO

Diensten

Renovatie

Periode

2024

Omvang

4500 m2

Een functioneel gebouw met moderne laboratoria voor earth simulation"

De Universiteit Utrecht renoveert het Robert van der Graaff-gebouw, vanwege het Earth Simulation Laboratory (ESL). Synarchis verzorgde het programmamanagement tijdens de definitie- en ontwerpfase.

De uitdaging

De rol van programmamanager met beide handen oppakken voor de renovatie van het Robert van der Graaff-gebouw. En antwoord geven op deze vragen:

  • Kan er een programma van eisen (pve) opgesteld worden?
  • En kan de programmamanager zorg dragen voor het besluitvormingstraject bij de faculteit en het college?

Aanpak, resultaat en vervolg
Als programmamanager hebben we de definitie- en ontwerpfase van het ESL bewaakt. Het gaat om zo’n 4.500m2, en bestaat uit onder meer diverse laboratoria, werkplaatsen, opslag voor collecties en bijbehorende werkplekken.

Hiervoor stelden we een ruimtelijk-functioneel en technisch pve op. Hierbij is natuurlijk goed gekeken naar het bestaande strategisch huisvestingsplan van de UU en de strategienota van de faculteit. In de fasedocumenten liet Synarchis alle beheersaspecten aan bod komen, inclusief een risicoanalyse.

Tijdens de ontwerpfase stemden wij constant af met de gebruikers en de vastgoedafdeling van de UU. Het gebouw wordt medio dit jaar opgeleverd. De faculteit Geowetenschappen beschikt dan over een functioneel gebouw met moderne laboratoria voor earth simulation.

Meer weten?

Emiel vertelt je er graag meer over.

vertelt

je

er

graag

meer

over.

Recente projecten

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen