18 juni 2024

Hoogste punt MFA De Bongerd in Son en Breugel

Hoogste punt de nieuwe Bongerd

Op woensdag 12 juni werd het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie De Bongerd in Son en Breugel. Een feestelijk moment dat gevierd is in aanwezigheid van diverse genodigden, waaronder toekomstige gebruikers, raadsleden en bouwpersoneel.

Wethouder Jelle de Jong van gemeente Son en Breugel heeft samen met Jack Hazen, commercieel directeur Pellikaan Bouwbedrijf bv, de vlaggen in top van de nieuwbouw gehesen.

Eind september 2023 is de nieuwbouw van MFA De Bongerd van start gegaan met de sloop van (de voormalige) sporthal De Bongerd.

Foto 5
Foto 4
De nieuwe Bongerd 2

De nieuwe accommodatie biedt straks niet alleen plaats aan de huidige gebruikers zoals de sporters, het bewegingsonderwijs en de boksvereniging, maar ook een kinderdagverblijf, IVN Natuureducatie en BSB bewegingsbanken krijgen een plek in de nieuwbouw.

Er wordt veel aandacht gegeven aan circulariteit door een deel van de inrichting en de vrijkomende materialen te verwerken in de nieuwbouw en het puin te gebruiken als noodbestrating. De oplevering van de duurzame multifunctionele accommodatie, dat deel uitmaakt van het project ‘Breugel Bruist!’, vindt naar verwachting eind 2024 plaats.

Synarchis verzorgt namens gemeente Son en Breugel het projectmanagement.

Dit bericht delen?

Meer weten?

Ramon vertelt je er graag meer over

Ramon Ockhuizen - Projectmanager

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen