25 januari 2024

Start ontwerpfase IKC Wemeldinge

IKC 1

De gemeente Kapelle en Albero Scholen realiseren in Wemeldinge een nieuw Integraal Kindcentrum en gymzaal. Het IKC wordt gebouwd op de locatie van de bestaande basisschool aan de Spoorlaan in Wemeldinge met aangrenzend een nieuwe gymzaal aan de Kromomme.

De fusie van basisscholen De Hoeksteen en OBS Wemeldinge is inmiddels een feit. Samen gaan ze een nieuwe toekomst tegemoet en vormen met kindpartner Kibeo een IKC voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij stelden samen met de gebruikers het programma van eisen op voor dit duurzame gebouw. Na de succesvolle afronding van de aanbesteding van het integraal ontwerpteam kan de ontwerpfase van start gaan. Een feestelijk moment om bij stil te staan!

IKC 2

Frencken Scholl Architecten uit Maastricht gaat de gebouwen ontwerpen. Op 25 januari hebben wethouder Jon Herselman en Rosanne Jansen van Frencken Scholl Architecten de overeenkomst voor het ontwerptraject ondertekend.

Bij dit bijzondere moment waren ook de gebruikers, Kibeo en Albero Scholen aanwezig. Samen werken we aan een inspirerende leeromgeving voor de kinderen in Wemeldinge.

Dit bericht delen?

Meer weten?

Laurens vertelt je er graag meer over.

Laurens Marijnissen - Projectmanager maatschappelijk vastgoed

Meer waarde creëren met maat­schappelijke voorzieningen